Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Гъбена каша в мултикукър

Гъбена каша в мултикукър

Гъбена каша в мултикукър
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Трудно можем да заменим любимата гъбена кашичка с друга"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • брашно - 6 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л. домашна
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си и измиваме добре гъбите. Нарязваме ги на не много големи хапки.

В уреда изсипваме олиото и поставяме уреда на Fry за за 15 минути.

След 2 минути отваряме капака и поставяме гъбите и настърганите на не много дребно моркови.

Задушаваме двете съставки и когато са готови, заливаме с разтвореното във вода брашно.

Не мога да кажа точно колко е водата, но трябва да се получи нужната гъстота на гъбената каша.

Нагласяме уреда на Boil за 10 минути и оставяме.

Към 5 минута прибавяме домашната подправката и солта.

Оставяме до изтичане на времето и тогава сваляме селската каша.

Поднасяме гъбената каша в мултикукър със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: