Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Двойно шоколадови трюфели

Двойно шоколадови трюфели

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Двойно шоколадови трюфели2 / 2
16/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25-30 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 есенция
  • шоколад - 200 г тъмен + 50 г бял
  • масло - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 малка щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете черния шоколад и маслото в микровълнова за около 1 минута. След това разбърквайте, докато шоколадът напълно се разтопи. Добавете захарта и разбъркайте добре.

Внимателно прибавете яйцата. Добавете брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Замесете меко тесто. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника да престои най-много 24 часа.

Извадете вече втвърденото тесто и оформете топки с големината на орех. Ако искате го оваляйте в пудра захар и ги наредете в тавичка, постлана с хартия за печене.

Сладките се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 10-тина минути. След като изстинат, сладките се заливат със струйка разтопен бял шоколад или се украсяват по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ангели
Ангели
Яйцата не трябва ли първо да се разбият или направо? Малко невъзможна ми се стръва тази рецепта...
20.02.2014 13:03
1