Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с типово брашно и кафява захар

Кекс с типово брашно и кафява захар

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Кекс с типово брашно и кафява захар
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Да заложим на здравословното, без да правим компромис с качеството и вкуса - кекс с типово брашно и кафява захар"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • кисело мляко - 350 г
  • типово брашно - около 2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • шоколад - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се разбива с кафявата захар, докато се получи еднородна смес.

След това към сместа се добавят яйцата. Отново се разбиват с миксер.

Към киселото мляко се прибавя содата и се разбърква, за да шупне. След това се прибавя към сместа.

Разбива се до получаването на хомогенна смес.

Шоколадът се нарязва на много малки парчета или се настъргва и се прибавя към сместа. Също така се добавят смлените орехи и канелата. Отново трябва да получите гладка хомогенна смес.

Типовото брашно се пресява и се прибавя постепенно към сместа. Разбърква се, за да се получи кексово тесто.

Готовата смес се сипва във форма за кекс, помазана с олио и набрашнена.

Кексът се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса. Пече се около 30 - 40 минути.

Готовността на кекса се проверява с клечка за зъби, ако след забождане в кекса клечката е суха, значи е готов.

След като е изпечен, се оставя да се охлади малко и се обръща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: