Начин на приготвяне
Кравето масло се разбива с кафявата захар, докато се получи еднородна смес.
След това към сместа се добавят яйцата. Отново се разбиват с миксер.
Към киселото мляко се прибавя содата и се разбърква, за да шупне. След това се прибавя към сместа.
Разбива се до получаването на хомогенна смес.
Шоколадът се нарязва на много малки парчета или се настъргва и се прибавя към сместа. Също така се добавят смлените орехи и канелата. Отново трябва да получите гладка хомогенна смес.
Типовото брашно се пресява и се прибавя постепенно към сместа. Разбърква се, за да се получи кексово тесто.
Готовата смес се сипва във форма за кекс, помазана с олио и набрашнена.
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса. Пече се около 30 - 40 минути.
Готовността на кекса се проверява с клечка за зъби, ако след забождане в кекса клечката е суха, значи е готов.
След като е изпечен, се оставя да се охлади малко и се обръща.