gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с босилек и рукола

Песто с босилек и рукола

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Песто с босилек и рукола
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
12/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции2
"Използвайте пестото с босилек и рукола във вашите салати, спагети или за намазване върху брускети"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете добре свежите листа рукола и босилек.

Сложете ги в блендер заедно със обелената скилидка чесън и струйка зехтин.

Смелете с няколко кратки оборота, за да стане на фини парченца или до желаната от вас гладкост.

Настържете на фино ренде сирената и добавете в ароматното песто.

Разредете със зехтин и разбъркайте добре.

Сол сложете по желание, но първо опитайте пестото, тъй като пармезана и пекориното са солени и може да не е необходима допълнителна сол.

Използвайте пестото с босилек и рукола във вашите салати, паста или брускети.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: