Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Класическа турска Шакшука

Класическа турска Шакшука

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Класическа турска Шакшука2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Любимата турска Шакшука с чушки, яйца и домати"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 броя
  • яйца - 4 броя
  • домати - 6 броя (обелени и нарязани)
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете зехтина в голям тиган и го загрейте.

Запържете наситнените чушки, чесън и лука. След около 10-тина минути прибавете обелените и нарязани домати.

Поръсете със сол, червен и черен пипер.

Задушавайте зеленчуците още 6-7 минути, докато омекнат доматите.

Чукнете яйцата върху зеленчуците и сложете капака на тигана. Гответе миш-маша още 5 минути на тих огън.

Класическата турска Шакшука е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: