Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Домашна торта с бишкоти и смокини

Домашна торта с бишкоти и смокини

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Домашна торта с бишкоти и смокини
Снимка: Геновева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Дори и да сме преяли, пак ще намерим място за едно парче от тази домашна торта"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 300 г
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1.250 л
  • жълтъци - 6 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • смокини - 20 бр.
  • краве масло - 100 г
  • шоколад - за настъргване
  • царевично нишесте - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема за бишкотената торта разбийте жълтъците със захарта и ванилията.

Разтворете царевичното нишесте в 50 мл прясно мляко и го изсипете към жълтъците.

Разбийте отново сместа.

Затоплете 950 мл прясно мляко на котлона и добавете към него другата смес на тънка струя при постоянно бъркане.

Хубаво е да сложите и малко масло.

Вземете бишкотите и всяка една топете в студено прясно мляко.

Наредете един ред от тях във форма с падащо дъно и отгоре сипете от крема.

Сложете няколко смокини върху крема и след това повторете тези стъпки до изчерпване на количествата.

Хубаво оформете тортата и я сложете в хладилник.

По желание я украсете със смокини и настърган шоколад.

Насладете се на тази домашна торта с бишкоти и смокини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: