Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодов сладкиш с круши и ябълки

Плодов сладкиш с круши и ябълки

Плодов сладкиш с круши и ябълки
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Есента е времето, когато да приготвим любимия плодов сладкиш с ябълки и круши"

Необходими Продукти

  • брашно - 270 грама
  • ябълки - 2 броя
  • круши - 2 броя
  • яйца - 3 броя
  • захар - 150 грама
  • прясно мляко - 80 мл
  • олио - 80 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 10 грама
  • стафиди - 50 грама
  • пудра захар - за поръсване
  • ром - за накисване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете стафидите в ром.

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване на сместа. С непрекъснато бъркане налейте прясното мляко, а след това - олиото.

Пресейте брашното с ванилията и бакпулвера. Добавете го на части към горната смес и разбъркайте до хомогенност.

Обелете ябълките и ги почистете от семките, след това ги нарежете на кубченца. Сипете ги в кексовото тесто, както и половината от накиснатите стафидите.

Подгответе форма и я покрийте с хартия за печене. Сипете вътре сместа и заравнете.

Обелете и нарежете по дължина крушите. Наредете ги върху тестото в кръг.

Сипете останалите стафидите между крушите. Поръсее с лъжица захар.

Загрейте фурната на 170 градуса. Печете плодовия сладкиш до готовност и го сервирайте, поръсен с пудра захар.

Плодовият сладкиш с круши и ябълки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: