Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме скаридите.
Приготвяме панировка от оризовото брашно, прясното мляко, яйцето и сол на вкус.
Овалваме скаридите преди да ги изпържим в сухите съставки от оризово брашно, черен пипер и сол, а после и в панировката. Пържим до златист цвят.
За соса Холандез разбиваме жълтъците на водна баня. На слаб огън при непрекъснато бъркане на жълтъците се добавят маслото, бялото вино, сока от лимон и подправките, за да не се пресекат жълтъците.
Пастата сваряваме във вряща, подсолена вода за около 20 минути. След като се свари я отцеждаме.
Поднасяме спагетите с панираните скариди и готовия сос Холандез.
Пастата с панирани скариди и сос Холандез е много вкусна.