Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Пилешки дробчета и сърца с гъби и много лук

Пилешки дробчета и сърца с гъби и много лук

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84734453
Пилешки дробчета и сърца с гъби и много лук
Снимка: Niki Zhelyazkova
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"И на вкус, и на мирис тези пилешки дробчета и сърца с гъби стават превъзходно!"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - + сърца микс
  • гъби - 500 г
  • лук - 6 глава стар
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 30 г
  • олио - 3 с.л. за задушаване на дробчетата
  • черен пипер
  • кимион - млян + на зърна
  • сол
  • бульон - кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера със загрято олио пуснах дробчетата и сърцата да се запържат и задушат.

Малко след като смениха цвета си, добавих и гъбите, нарязани на 6-8 части.

Към сместа сложих и 2 пръста от кубчето краве масло.

Задушавах ги заедно още 6-7 минути и добавих лука, нарязан на полумесеци. Пуснах и нарязаните скилидки чесън.

Няколко пъти бъркам на слаб огън.

Когато и лукът омекна и е почти готов, добавих и подправките.

Задушавах така още малко и свалих ястието с пилешки сърца от огъня.

На вкус пилешките дробчета и сърца с гъби и много лук станаха превъзходно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: