Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета, сърца и воденички по селки

Пилешки дробчета, сърца и воденички по селки

Н.ВелеваН.Велева
Новак
156815
Пилешки дробчета, сърца и воденички по селки
Снимка: Н.Велева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • пилешки сърчица - 500 г
  • воденички - 500 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • чушки - 1 червена
  • чесън - 5 скилидки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 щипка
  • олио
  • брашно
  • сол
  • чубрица
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете сърцата и воденичките. Дробчетата оваляйте в брашно и наредете в тава, полейте ги с олио.

Запечете ги леко във фурна и към тях прибавете сърцата и воденичките. Запечете ги до златисто. В купа смесете виното, бульона и доматеното пюре.

Зеленчуците нарежете на колелца, а чесъна оставете цял. Извадете тавата от фурната и овкусете с пушения пипер, сол и чубрица.

Залейте дробчетата с приготвената течност, сложете зеленчуците, разбъркайте и върнете във фурната. Печете до готовност. Накрая поръсете с магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: