Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Пилешки дробчета и сърца с гъби и лук

Пилешки дробчета и сърца с гъби и лук

Sofiya IlievaSofiya Ilieva
Новак
183
Пилешки дробчета и сърца с гъби и лук
Снимка: Sofiya Ilieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Душа и сърце даваме за една порция пилешки дробчета и сърца с лук и гъби"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 250 г
  • пилешки сърца - 250 г
  • лук - 4 големи глави
  • гъби - 200 г
  • доматено пюре - 150 г
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • кимион - 1 к.л.
  • риган
  • босилек
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата​ и сърцата се почистват, измиват и се сваряват за около 10 минути. В загрятия тиган се слагат 2-3 супени лъжици олио и нарязаният на полумесеци лук.

Разбърква се и се оставя лукът да се задуши, докато омекне. В отделен тиган запържваме нарязаните гъби с 1 супена лъжица олио.

След това към задушения лук се прибавят вече готовите гъби, сварените дробчета и сърца, доматеното ​пюре и всички подправки.

Разбърква се добре и се оставя да къкри на слаб огън. След като сосът се сгъсти, ястието е готово и се поднася поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: