Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сърца и пилешки дробчета с лук и печени чушки

Сърца и пилешки дробчета с лук и печени чушки

Сърца и пилешки дробчета с лук и печени чушки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Грабвайте бутилка червено вино и идвайте - тези апетитни сърца и пилешки дробчета няма да се изядат сами"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • сърца - 4 - 5 бр.
  • лук - 2 големи глави
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • печени чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • риган
  • мащерка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре дробчетата и пилешките сърца и оставяме да се отцедят.

Печените чушки се почистват от семената и нарязват на едри лентички, лукът се нарязва на средно едри парчета.

В тиган се загрява олио, запържваме лука, поръсен с малко сол, да смени цвета си.

Добавят се дробчета и сърца, оваляни в брашно, и запържваме и тях на умерен огън, да не загори, като периодично се разбъркват.

Овкусяват се със сол на вкус, черен пипер, риган, мащерка, а след 3-4 минути прибавяме и доматеното пюре.

Намаляваме котлона на 3 степен и разбъркваме за минута-две.

Вкусните дробчета и сърца са готови.

Сервираме с чаша домашно вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: