Начин на приготвяне
С помощта на миксер разбийте яйцата, заедно със захарта и солта за подсилване на вкуса. Содата се разтваря в киселото мляко. Когато сместа шупне се добавя към яйцата. Сместа продължава да се бърка.
Брашното се пресява в купата при яйчено-млечната смес. Разбива се на ниска степен до хомогенизиране на сместа.
Обелете и почистете ябълките. Настържете на едро ренде. Сиренето натрошете (или настържете).
Добавете ги към сместа. Разбъркайте. Ако сместа е прекалено гъста, добавете малко вода. Подправете с ванилия и канела.
С помощта на четка, намазнете плосък, незалепващ тиган и изсипвайте по един черпак, разстиллайки сместа.
Не е необходимо да добавяте мазнина към палачинковата смес. Достатъчно е да намазнявате тигана през 3-4 палачинки.
Готовите палачинки обръщам в чиния и похлупвам с капак, за да се задушат.
Коментари