Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечна баница с карамелен сироп

Млечна баница с карамелен сироп

Млечна баница с карамелен сироп
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Да, може и да не украсим млечната баница по този невероятен начин, но поне ще я направим точно толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч. + 3 с.л. за карамела
  • прясно мляко - 1 л
  • ванилия - 1 бр.
  • юфка - 1 пакет домашна
  • краве масло - парченца
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме 5 яйца. Добавяме 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 ванилия и 1 л прясно мляко.

В тава изсипваме един пакет домашна юфка.

Заливаме със сместа, поставяме парченца краве масло и печем в предварително загрята фурна на 170 °C за 20-25 минути. Оставяме да изстине.

В касерола слагаме 3 с.л. захар. Карамелизираме. Добавяме постепенно 1 ч.ч. вода, бъркайки непрекъснато.

Варим 3-4 минути и с горещия сироп заливаме вкусната млечна баница. Оставяме да поеме сиропа.

Сервираме в чиния. С кръгъл ринг изрязваме от баницата. Поставяме в средата на чинията.

Отгоре слагаме топка сладолед и декорираме млечната баница с карамелен сироп с фигурки от карамел. В случая - и с голяма пеперуда и нишки.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: