Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастички с карамелен сироп и сметана

Пастички с карамелен сироп и сметана

Пастички с карамелен сироп и сметана
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 - 5 бр
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 9 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 бр.
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч. (повече или по - малко на вкус)
  • вода - 2 ч.ч.
  • течна сметана - 250 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме внимателно белтъци от жълтъци. Разбиваме белтъците с щипка сол и пудра захар. Като станат на твърда пяна прибавяме внимателно жълтъците, като продължаваме непрекъснато разбиване.

След това добавяме ванилията, брашното и бакпулвера, също внимателно, за да не спадне сместа. Ако е необходимо ръсваме още малко брашно, да се получи тесто с гъстота като пандишпанено.

Изсипваме в квадратна форма за печене (не много голяма ), покрита с намазана с масло и поръсена с брашно хартия за печене. Печем в нагрята на 170 градуса фурна. Готовия блат изваждаме от формата и сиропираме, когато се охлади.

За сиропа слагаме да се карамелизира една чаена чаша захар и когато стане на карамел дръпваме от котлона, изчакваме малко да се охлади и наливаме внимателно 2 чаени чаши топла вода.

Връщаме на котлона и сваряваме на карамелен сироп. Поливаме охладения блат със сиропа . Разбиваме сладкарската сметана и намазваме блата. Нарязваме с остър нож на триъгълни пастички. Може да поръсим с натрошен карамел .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: