Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашна юфка стъпка по стъпка

Домашна юфка стъпка по стъпка

Домашна юфка стъпка по стъпка
Снимка: Потребител#313701
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Дори да не сте баба още, не пречи да си направите едно чувалче домашна юфка Ето рецептата стъпка по стъпка"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • грис - 1 ч.ч.
  • сол
  • яйца - 20
  • брашно - около 2 или 3 к за средно меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти се омесва средно меко тесто.

Когато тестото за юфката е готово, се разделя на топчета, които се покриват с плътна кърпа, за да не съхнат.

Всяко топче се разточва на тънка кора, която с помощта на точилката се нарежда върху чиста покривка да съхне.

По-добре е да се подбере по-проветриво място, за да могат корите да съхнат по-бързо.

Единият вариант е да се оставят да пресъхнат напълно и да се начупят с ръка.

При другия вариант корите се изчакват да се втвърдят, но да не пресъхват напълно и се нарязват на парченца с желания размер.

Лентичките се разпръскват добре и се оставят да доизсъхнат.

За предпочитане е изсъхналите парченца да се запекат леко във фурната, което придава много по-добър вкус и аромат на юфката.

След като изстине добре, може да се съхранява в текстилни торби или кутия домашната юфка стъпка по стъпка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: