Начин на приготвяне
Сварете сироп от водата и захарта. Оставете да се вари около 10 минути след началото на завирането. Преди края добавете лимоновия сок. Охладете го.
Загрейте фурната на 180 °C.
Разбийте яйцата със захарта, прибавете олиото, гриса, брашното с бакпулвера и канелата, орехите, моркова и внимателно разбъркайте всичко, след което изсипете в подмазана и набрашнена тавичка.
Печете сладкиша с моркови в загрятата фурна около 25-30 минути.
Извадете сладкиша с грис от фурната, изчакайте няколко минути да отпочине, нарежете на парчета и сиропирайте внимателно с помощта на лъжица.
Оставете сиропирания сладкиш да изстине.
Сервирайте сиропиран сладкиш с моркови и орехи поръсен с млени орехи.