Свински ребра с бира на фурна

Свински ребра с бира на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Много апетитни се получават тези ребърца - картофките като гарнитура към тях са задължителни"

Необходими Продукти

  • сос уорчестър - 2 с.лъжици
  • горчица - 4 с.лъжици
  • свински ребърца - 1 килограм (цели)
  • бира - 100 мл
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • картофи - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа солта с кориандъра, черния пипер, горчицата, соса Уорчестър и розмарин. Разбъркайте и намажете свинските ребра много добре.

Покрийте го приберете в хладилник за няколко часа. Прехвърлете го в стъклена тава. Налейте около него 100 мл вода и 100 мл бира. Слжоете капак и пъхнете съда в студена фурна.

Включете на 220 градуса и печете около 30 минути. След това намалете градусите на 180 градуса и се пече 40 минути.

Към средата на печенето може да добавите малко овкусени картофи.

Накрая махнете капака и печете още 20-тина минути - така печеното свинско ще получи апетитен загар.

Свинските ребра с бира на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: