Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешки ребра със зелени подправки и бира на фурна

Агнешки ребра със зелени подправки и бира на фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Агнешки ребра със зелени подправки и бира на фурна
Снимка: Яница Николова
1 / 3
01/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Просто кулинарно правило - Агнешкото е най-вкусно със свежи зелени подправки"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - около 400 - 500 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л
  • универсална подправка - 1/4 ч.л.
  • бира - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • девесил - 3 - 4 стръка
  • пресен лук - 1/2 връзка (или пресен чесън)
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • риган - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките ребърца се измиват и слагат в тавичка.

Поръсва се с подправките, лука и зелените подправки се нарязват на ситно. Полива се с олиото и се разбъркват.

Налива се водата и бирата.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса по фолио за около час, после се маха фолиото и се пече до златист цвят, около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изглежда много вкусно.Моля за рецептата.
25.10.2023 20:48