Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй с патладжан и тиквички

Рататуй с патладжан и тиквички

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
26/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Френски вкусотии за ценителите на добрата храна"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1 по - голяма глава
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • чесън - 1 скилидка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • босилек
  • риган
  • джоджен
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и тиквичките се обелват и нарязват на големи кубчета или, ако са достатъчно тънки, на кръгчета или полукръгчета. Нарязаният патладжан се посолява добре и се оставя да се отцеди горчивият сок.

Пиперките и доматите се нарязват на кубчета. Лукът и чесънът - на ситно.

В тенджера се слагат доматите да им се извари водата. Когато това стане, се махат от котлона.

В тенджера се запържва чесънът, след това се добавят и лукът и пиперът. Когато се запържат и те и поомекнат, се добавят и тиквичките и патладжанът.

Запържват се и те и се прибавят доматите, подправките и още малко олио. Разбърква се добре. Вари се рататуя до пълна готовност на всички зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: