Начин на приготвяне
Нарежете доматите, патладжана, лука и чушките на кръгчета.
Смесете в малка купичка подправките и зехтина и поръсете зеленчуците.
За соса сложете зехтина на котлона и сотирайте в него лука, чесъна и чушките, докато омекнат.
Овкусете ги със сол и черен пипер. След няколко минути добавете и нарязаните домати.
Махнете ги от котлона и добавете босилека.
Изсипете готовия сос в голяма тава и хубаво го разнесете навсякъде.
Наредете отгоре нарязаните зеленчуци - редувайте ги.
Поръсете ги с подправките, покрийте ги с алуминиево фолио и ги сложете да се печат за около 40 минути.
След това махнете фолиото и оставете вкусния рататуй във фурната още за около 20 минути.
Сервирайте го още горещ като основно ястие за обяд или вечеря.
Насладете се на този постен рататуй с доматен сос.