Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Постен рататуй с доматен сос

Постен рататуй с доматен сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Постен рататуй с доматен сос
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Приятно приготвяне и хапване на тази лесна и много вкусна рецепта за постно ястие със зеленчуци!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • домати - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • лук - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 795 г нарязани пресни
  • чесън - 4 скилидки
  • чушки - 3 бр.
  • босилек - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • мащерка - 2 ч.л. прясна
  • босилек - 2 с.л. нарязан
  • чесън - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите, патладжана, лука и чушките на кръгчета.

Смесете в малка купичка подправките и зехтина и поръсете зеленчуците.

За соса сложете зехтина на котлона и сотирайте в него лука, чесъна и чушките, докато омекнат.

Овкусете ги със сол и черен пипер. След няколко минути добавете и нарязаните домати.

Махнете ги от котлона и добавете босилека.

Изсипете готовия сос в голяма тава и хубаво го разнесете навсякъде.

Наредете отгоре нарязаните зеленчуци - редувайте ги.

Поръсете ги с подправките, покрийте ги с алуминиево фолио и ги сложете да се печат за около 40 минути.

След това махнете фолиото и оставете вкусния рататуй във фурната още за около 20 минути.

Сервирайте го още горещ като основно ястие за обяд или вечеря.

Насладете се на този постен рататуй с доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: