Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Пастицио с макарони и кайма

Пастицио с макарони и кайма

Пастицио с макарони и кайма
Снимка: Diddy Portarska
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако ви предстои специален повод, задължително поднесете това пастицио с макарони и кайма за вечеря"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • кайма - 400 г телешка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • домати - 1 ч.ч.
  • вино - 100 мл червено
  • захар - 1/2 к.л.
  • канела - 2 щипки
  • риган - 1 к.л.
  • карамфил - 4 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
  • За бешамела
  • брашно - 6 с.л.
  • краве масло - 70 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • кашкавал - за поръсване
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в дълбок тиган.

Добавете каймата след няколко минути.

Разбъркайте я, така че да стане на трохи и налейте виното.

След няколко минути добавете нарязаните домати, захарта и останалите подправки.

Оставете соса да се сгъсти и извадете карамфилчетата.

За соса разтопете маслото и добавете на порции брашното при непрекъснато бъркане.

Налейте на струйка затопленото прясно мляко и бъркайте соса, докато се сгъсти.

Овкусете го със сол и индийско орехче.

Сварете макароните в леко подсолена вода и ги отцедете от водата.

Половината изсипете в леко намазнена тавичка и отгоре разпределете доматения сос и каймата.

Добавете останалите макарони и ги залейте със соса Бешамел.

Сложете приготвеното пастицио да се пече на 190°C до готовност.

Малко преди да го извадите го поръсете с настърган кашкавал.

Насладете се на това пастицио с макарони и кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: