Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в дълбок тиган.
Добавете каймата след няколко минути.
Разбъркайте я, така че да стане на трохи и налейте виното.
След няколко минути добавете нарязаните домати, захарта и останалите подправки.
Оставете соса да се сгъсти и извадете карамфилчетата.
За соса разтопете маслото и добавете на порции брашното при непрекъснато бъркане.
Налейте на струйка затопленото прясно мляко и бъркайте соса, докато се сгъсти.
Овкусете го със сол и индийско орехче.
Сварете макароните в леко подсолена вода и ги отцедете от водата.
Половината изсипете в леко намазнена тавичка и отгоре разпределете доматения сос и каймата.
Добавете останалите макарони и ги залейте със соса Бешамел.
Сложете приготвеното пастицио да се пече на 190°C до готовност.
Малко преди да го извадите го поръсете с настърган кашкавал.
Насладете се на това пастицио с макарони и кайма.