Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа с кладница и спанак

Супа с кладница и спанак

Супа с кладница и спанак3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Буквално от дни си мечтаем за една топла гъбена супичка"

Необходими Продукти

  • кладница - 250 грама
  • спанак - 1 шепа
  • праз - 1 малък стрък
  • царевичен грис - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете почистения праз и го сипете в тенджера, в която сте загрели олиото с маслото.

След кратко запържване добавете нарязаните гъби кладница, а малко след тях - измития спанак.

Гответе до омекване на зеленчуците и налейте 1500 мл топла вода, в която предварително сте разтворили бульона.

Посолете и гответе гъбената супа 10-тина минути.

Сипете гриса в купичка. Гребнете от супата и разредете. Налейте още няколко пъти до получаване на кашица. С непрекъснато бъркане я сипете в тенджерата и сгъстете супата.

Поръсете с мащерка и гответе 10-тина минути. Поднесете с лимонов сок и черен пипер.

Супата с кладница и спанак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: