Спанак с ориз и кладница

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Спанак с ориз и кладница
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
07/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Гъбата Кладница е уникална...дори и само запържена, има толкова богат вкус. А в тази рецепта той експлоадира с пролетно настроение"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • спанак - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 1 ч.ч. или по - малко
  • кладница - 200 г
  • зехтин - 30 мл
  • масло - 1 с.л.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • джоджен - 2 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме гъбите и ги задушаваме с маслото. Почистения спанак и лука нарязваме на дребно.

Сгорещяваме зехтина и в него запържваме първо лука и чесъна, добавяме спанака и след като омекне сипваме и ориза да се запържи.

Овкусяваме със сол и черен пипер и прибавяме наситнения магданоз и джоджен. Прибавяме гъбите и разбъркваме.

Изсипваме всичко в тава, добавяме 3 ч.ч. гореща вода и печем покрито с фолио в предварително загрята фурна на 230 градуса, докато оризът стане готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: