Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с кладница

Гъбена супа с кладница

ChrisskaaChrisskaa
Новак
118
Гъбена супа с кладница1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Гъбена супа с кладница - толкова вкусна и как само ухае!"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • кладница - 500 г
  • масло - 50 г
  • фиде - 150 г
  • риган
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и морковите и задушаваме в маслото. След около 5 минути добавяме и ситно-нарязания чесън. Запържваме за около 10 минути.

Загряваме на каната 2.5 л вода и добавяме в тенджерата. През това време измиваме гъбите кладница и ги нарязваме на парчета. Добавяме гъбите и подправките - гъбения бульон, сол, черен пипер, риган.

Варим за 20 минути и гъбената супа е готова. По желание може да сервирате с пресен магданоз гъбената супа с кладница.

Разгледайте и другите ни рецепти с гъби кладница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: