Начин на приготвяне
Сварете свинските опашки в обилно количество вода заедно с една глава лук - разполовена, стръковете магданоз, дафиновия лист, две лъжици олио, щипка сол и черния пипер.
Опашките са готови, когато са станали много крехки и с лекота се отделя кожичката.
За по-претенциозните кожата може да се махне, но ако е добре почистена и фина и не е от стари прасета, кожичката си е страхотна и е като на свинските крачета - мека и топяща се в устата .
Прецедете бульона, а опашките нарежете на парчета, шайби.
Върнете прецедения бульон в тенджерата и ако трябва налейте малко вода - ако ви се види малко като количество.
Разбийте жълтъците с киселото мляко, сол на вкус и брашното и към тази кашичка налейте прясното мляко.
Сипете млечната смес в супата, сложете нарязаните опашки и варете на слаб огън около 20 минути. Свинската супа трябва много леко да къкри, а не да ври буйно или да кипва.
Накрая загрейте маслото на слаб/умерен огън и когато започне да се пържи го дръпнете встрани от колона. Сложете червения пипер, разбъркайте и залейте супата, както правим при шкембе чорбата.
Количеството на мазнината е по избор, аз понякога слагам и повечко масълце.
Поднесете топлата супа от свински опашки, поръсена с прясно накълцан магданоз и сервиран отделно оцет със счукан чесън.
Балсам за душата в студените зимни дни е тази супичка!