Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Зимна супа с говежда опашка и леблебия

Зимна супа с говежда опашка и леблебия

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Зимна супа с говежда опашка и леблебия1 / 2
19/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Ако ще готвите супа за мъж, нека е тази - силна, ароматна и с богат вкус"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • говежда опашка - 1 кг
  • моркови - 4 бр.
  • праз - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • целина - 2 стебла
  • доматено пюре - 70 г
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бульон - 2 л говежди
  • чоризо - 1 бр. наденици
  • леблебия - 400 г от консерва
  • орзо - 110 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, загрявате зехтина в голям тиган и приготвяте опашките. докато станат леко кафяви. Извадете ги и в същия тиган запържете морковите, праз-лука и целината, докато праз-лукът омекне.

След това върнете опашките заедно с доматеното пюре, дафиновия лист и бульона. Оставете ястието да заври, намалете огъня и го оставете, без да покривате, да къкри за около 3 часа, докато месото омекне. Прецедете супата в голям съд, отделете кокалите и ги изхвърлете, а месото накъсайте на едро.

Върнете месото и зеленчуците при супата и оставете да се изстуди за една нощ в хладилник.

Махнете горният слой мазнина от повърхността на супата и я преместете в нов съд, след което я оставете да заври. През това време запържете наденицата, докато стане хрупкава.

Към супата прибавете леблебията и пастата орзо (ризони). Покрийте и оставете да къкри 8-10 минути, докато пастата омекне. Подправете на вкус и сервирайте с наденица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: