Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Запържени говежди опашки с портокал

Запържени говежди опашки с портокал

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Запържени говежди опашки с портокал1 / 2
26/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • говежди опашки - 1.5 кг
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • шери - 125 мл. сладко
  • домати - 400 гр. консерва
  • бульон - 250 мл. говеждо месо
  • вода - 250 мл.
  • мащерка - 4 стръка прясна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • портокалова кора - 1 с.л. + 10 см ивица
  • домати - 4 бр.
  • магданоз - ¼ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 160 градуса. Оваляйте опашките в брашното и изтръскайте излишното. Половината от зехтина загрявате в голям съд и запържвате месото до златисто. Извадете го и в същия съд сложете останалата мазнина.

Добавете лука и чесъна и разбърквайте, докато лукът омекне. Върнете опашките заедно с шерито, доматите от консерва, бульона, водата, мащерката, дафиновия лист и ивицата портокалова кора.

Сложете в печката ястието за около 3 часа, докато месото е крехко. Добавете нарязаните пресни домати и подправете на вкус. Поднесете говеждите опашки поръсени с магданоз и портокалова кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: