Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Домашна турска баклава с ядки

Домашна турска баклава с ядки

ViktoriaViktoria
Чирак
63443133
Домашна турска баклава с ядки
Снимка: Viktoria
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Веднъж започнем ли да хапваме баклава, не можем да спрем"

Необходими Продукти

  • За баклавата
  • кори за баклава - 1 пакет (500 г)
  • орехи - 300 г
  • шамфъстък - 70 - 100 г
  • масло - 100 г
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • ванилия - 1 (2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тавичка започваме да редим баклавата, като намазняваме тавата с масло, след това ред кори, ред смлени орехи, завършваме само с кори.

Разтопяваме маслото. Нарязваме баклавата и я заливаме с разтопеното масло.

Слагаме я във фурната на около 170 градуса за около 20 мин.

В тенджера сипваме захарта и водата, оставяме да ври докато не се получи гъст сироп, слагаме ванилия и сока на 1/2 от лимона.

Изваждаме горещата баклава и заливаме с горещия сироп. Охлаждаме за няколко часа в хладилник.

Поръсваме баклавата с шамфъстък и е готова за консумация.

Домашната турска баклава с ядки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: