Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Пухкави питки за бургери

Пухкави питки за бургери

Пухкави питки за бургери
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
17/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
9
"За вкусните бургери питките са от изключително значение, така че не ги подценявайте"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • захар - щипка
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 400 мл
  • олио - 50 мл
  • прясна мая - 15 г
  • брашно - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното на кухненски плот и направете дупка в средата.

Разтворете маята в малко количество от водата. Сложете всички продукти в кладенчето и замесете меко тесто.

Завийте с памучна кърпа и оставете на топло, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на топки. Сплескайте леко всяка и подредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Оставете на топло за половин час.

Поръсете с малко брашно и изпечете малките питки в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Пухкавите питки за бургери са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много точна и сполучлива рецепта.
17.10.2021 19:58