Меденки без глутен

Меденки без глутен
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"0 процента глутен и 100 процента невероятен вкус - безглутеновите меденки са просто супер и за гости, и за близки"

Необходими Продукти

  • мед - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • шарлан - 1/2 ч.ч.
  • безглутеново брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 2 щипки
  • карамфил - 1 щипка
  • кардамон - 1 щипка
  • За слепване
  • шипков мармалад - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л. меко
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и пудрата захар. Добавяме меда, канелата, карамфила, кардамона, бакпулвера и шарлана.

Разбъркваме и постепенно добавяме брашното.

Омесваме меко лепкаво тесто. От него откъсваме по малко и оформяме топчета.

Подреждаме ги в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене.

Печем меденките на 180 градуса около 10 минути до леко златисто.

Изваждаме меденките и ги оставяме да изстинат напълно.

В купичка смесваме шипковия мармалад, маслото и пудрата захар.

С тази смес слепваме меденките две по две и ги подреждаме в чиния.

Увиваме ги плътно с прозрачно фолио и ги оставяме меденките без глутен да престоят до другия ден, защото стават по-вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: