Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и пудрата захар. Добавяме меда, канелата, карамфила, кардамона, бакпулвера и шарлана.
Разбъркваме и постепенно добавяме брашното.
Омесваме меко лепкаво тесто. От него откъсваме по малко и оформяме топчета.
Подреждаме ги в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене.
Печем меденките на 180 градуса около 10 минути до леко златисто.
Изваждаме меденките и ги оставяме да изстинат напълно.
В купичка смесваме шипковия мармалад, маслото и пудрата захар.
С тази смес слепваме меденките две по две и ги подреждаме в чиния.
Увиваме ги плътно с прозрачно фолио и ги оставяме меденките без глутен да престоят до другия ден, защото стават по-вкусни.