Начин на приготвяне
У дома не обичаме люто, поради това винаги променям рецептите, така че да са подходящи за нашия вкус. Разбира се, ако вие обичате, винаги може да добавите ;)
Приготвяне:
Взех бутчетата и им направих няколко разреза. Наредих ги в купа и покрих с нарязания на ситно джинджифил и чушка. Добавих дафиновите листа, солта, кърито и полях със соевия сос и оцета. Оставих в хладилника да престои около час.
През това време измих ориза, сложих в кукъра, изсипах вода (трябва да го покрива), сол и чубрица и включих под налягане за 3 минути. След завършване на програмата спуснах налягането ръчно. Прехвърлих го в съд с похлупак и оставих настрани да си чака реда.
В купата на кукъра сложих малко мазнина и включих на функция Sauté. Когато загря мазнината, с кожата надолу наредих престоялите в марина бутчета.
Запечатах ги и от двата края до поява на златист цвят. След това изсипах марината вътре и 1 чаша вода. Оставих да покъкри 10 минути, а след това сложих капака за запичане и на функция air fryer запекох за 10 минути на 190 °C.
Сервирах Адобо по филипински - ориза, а върху него бутчето и полях с остатъка от соса.