Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Адобо по филипински в Instant Pot

Адобо по филипински в Instant Pot

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Адобо по филипински в Instant Pot3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Потопете се в магията на филипинската кухня с това ястие адобо"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • джинджифил - около 1 пръст дълъг (може и повече, ако сте фенове)
  • къри
  • чесън - 6 скилидки
  • чушка - 1 бр. ( ако обичате люто, вземете люта чушка)
  • дафинов лист
  • ориз - 200 г
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

У дома не обичаме люто, поради това винаги променям рецептите, така че да са подходящи за нашия вкус. Разбира се, ако вие обичате, винаги може да добавите ;)

Приготвяне:

Взех бутчетата и им направих няколко разреза. Наредих ги в купа и покрих с нарязания на ситно джинджифил и чушка. Добавих дафиновите листа, солта, кърито и полях със соевия сос и оцета. Оставих в хладилника да престои около час.

През това време измих ориза, сложих в кукъра, изсипах вода (трябва да го покрива), сол и чубрица и включих под налягане за 3 минути. След завършване на програмата спуснах налягането ръчно. Прехвърлих го в съд с похлупак и оставих настрани да си чака реда.

В купата на кукъра сложих малко мазнина и включих на функция Sauté. Когато загря мазнината, с кожата надолу наредих престоялите в марина бутчета.

Запечатах ги и от двата края до поява на златист цвят. След това изсипах марината вътре и 1 чаша вода. Оставих да покъкри 10 минути, а след това сложих капака за запичане и на функция air fryer запекох за 10 минути на 190 °C.

Сервирах Адобо по филипински - ориза, а върху него бутчето и полях с остатъка от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: