gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли пане, приготвени на фурна

Пилешки пържоли пане, приготвени на фурна

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3732k1k2k4
Пилешки пържоли пане, приготвени на фурна
Снимка: Аника Войт
1 / 3
28/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пилешките пържоли пане, приготвени на фурна, са страхотна идея за вкусен обяд. Задължително ги гарнирайте със свежа салата"

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр. пилешки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • газирана вода - 200 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките пържоли в дълбока тава и към тях добавете лимоновия сок и газираната вода.

Завийте ги с прозрачно фолио и ги приберете в хладилник.

В една чиния сипете брашното, във втора разбийте яйцата, а в трета изсипете галетата.

Извадете пържолите и ги овкусете и от двете страни с подправките.

Потопете всяка една първо в брашно, после в яйце, а накрая и в галета.

Прехвърлете вкусните пържоли в тава върху хартия за печене, залейте ги с малко зехтин и ги сложете да се печат до готовност.

Пилешките пържоли пане, приготвени на фурна, са страхотна идея за вкусен обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: