Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета пане с гъби на фурна

Пилешки дробчета пане с гъби на фурна

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Пилешки дробчета пане с гъби на фурна
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусна комбинация от гъби и дробчета пане - перфектното бирено мезенце"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • печурки - 250 г
  • За паниране
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио
  • сол
  • чесън - 1 скилидки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една вкусотийка, която приготвям рядко, защото избягвам пърженето.

Но днес приготвих ето така!

Първо измих и подсуших дробчетата. След това ги посолих леко. Ако са цели, не ги деля.

Овалях в брашно и потопих в разбитите яйца. Изпържих в загрята мазнина на средна степен на котлона, първо от едната страна, около три минути, и после от другата.

А гъбите почиствам и режа на едро, овкусявам с малко масло, олио и сол. Пека гъбите на умерена фурна до готовност. Поръсвам с малко чесън и магданоз!

Идеална комбинация и много вкусно бирено мезе.

Пилешките дробчета пане с гъби на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: