Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крокети»Вкусни панирани пилешки крокети

Вкусни панирани пилешки крокети

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Вкусни панирани пилешки крокети
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"Вкусните панирани пилешки крокети са страхотна идея за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 4 с.л.
  • пилешко месо - 2 ч.ч. сварено
  • пилешки бульон - 1 /2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • мляко - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч. + за панировката
  • магданоз - 1/ 2 връзка пресен
  • сол - 1/4 ч.л.
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • За планировката
  • галета - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете половината масло и добавете към него брашното при непрекъснато бъркане.

Щом започне да покафенява, сипете бульона и млякото.

Бъркайте и след това махнете сместа от котлона.

Чукнете яйцата в голяма купа и ги разбийте добре.

Добавете галетата, нарязания на ситно магданоз и месото, овкусете със сол на вкус.

Настържете кашкавал на едро ренде и го добавете също при останалите продукти.

Разбъркайте добре сместа и сипете към нея млечната каша.

Оформете всички крокети с ръце, наредете ги в леко намазнена тава и ги сложете да се печат на 200 °C до златисто.

Вкусните панирани пилешки крокети са страхотна идея за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: