Начин на приготвяне
За блата бисквитите се натрошават и се смесват със захарта, канелата и натрошените на дребно орехи. Добавя се мекото масло и се сипва във форма за торта. Притиска се хубаво, като се прави стена за ограничител на пълнежа.
Слага се във загрята на 175 градуса фурна и се пече 10 мин. Оставя се малко да изстине.
За пълнежа крема сиренето и яйцата се разбиват с миксер и се добавя отделно смесените захар и ванилии. Накрая се добавя сметаната и се разбърква хубаво.
Излива се върху блата и се пече на 170 градуса 30 мин. След като изстине, се гарнира със сладко и ягоди отгоре, като ягодите се намазват със сладко или конфитюр за блясък.
Оставя се хладилник да стегне хубаво и се консумира.
Добър апетит!