Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със зелен фасул и картофи

Пилешки бутчета със зелен фасул и картофи

Пилешки бутчета със зелен фасул и картофи
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вижте само как изглежда тази манджа, искаме веднага да се появи в кухнята"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 14 бр.
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • зелен фасул - 200 г замразен
  • грах - 1 ч.ч. микс с моркови
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • доматен сос - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 80 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • риган
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и картофите и ги нарежете.

Сварете пилешките бутчета и ги разрежете след това на парчета.

Запържете лука в дълбок тиган, докато омекне.

Добавете пилешкото и картофите.

Сипете след няколко минути доматения сок, малко вода и овкусете с червен пипер.

След завирането на ястието добавете фасула, граха и морковите.

Овкусете с останалите подправки и го изсипете в тава.

Размийте брашното с малко вода и го сипете в тавата - разбъркайте добре.

Печете ястието с пилешко за около 30 минути на 180 °C.

Поднесете го с нарязан на ситно магданоз.

Пилешките бутчета със зелен фасул и картофи са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: