Начин на приготвяне
Нарежете на тънки ленти патладжана. Сложете ги купа с подсолена вода и оставете да престоят 30-тина минути.
Отцедете патладжанените ленти и ги подсушете. Сложете хартия за печене в тава и наредете патладжаните. Поръсете със сол и зехтин и ги зпечете в предварително загрята фурна до омекване.
Наситнете чушката, чесъна и лука. Запържете ги до омекване в останалия зехтин. Добавете пасираните домати, овкусете с босилек, сол и риган. Варете до сгъстяване на доматения сос.
Сипете соса в тава за печене.
Пригответе плънката за рулцата, като разбийте яйцето с нарязаната моцарела и изварата. Разпределете сместа във всяка лента патладжан и навийте на рулце.
Сложете рулцата върху доматения сос. Запечете около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Патладжанените рулца с извара и доматен сос са готови.