Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 °C горна/долна с (конвекция: 160 °C).
Намазнете добре тавата с подвижна форма (Ø 26 см). За тестото омесете брашното, какаото на прах, захарта, бакпулвера, яйцето, маслото и солта в хомогенно тесто.
Натиснете половината от тестото в тавата с подвижно дъно, като образувате бордюр от около 3 см. Оставете останалата част от тестото настрана.
Следният съвет ще направи ръба на вашата торта перфектен. За да направите ръба по-равномерен, просто прокарайте нож по ръба и отрежете излишното и неравномерно тесто.
Откъснете парченцата от шоколадовото тесто и поставете върху крема на сладкиша.
Подготовка на крема с извара:
Разбийте яйцата със захарта и маслото. Добавете нискомаслената извара / кварк, ваниловата захар и ваниловия пудинг на прах и разбъркайте добре.
Сложете сместа върху тестото. Разкъсайте половината от тестото, което беше отделено на малки парченца, и внимателно ги поставете върху пълнежа с малки празнини.
Аз избрах да разточа и с формичка да изрежа кръгчета от шоколадовото тесто. Вие можете просто да накъсате тестото.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна за около 60 минути. Ако е необходимо, покрийте с алуминиево фолио след 45 минути, за да не стане много тъмна.
След един час изключвам фурната. Изчаквам 5 минути и тогава вадя сладкиша с извара. Изчаквам около 1 час и свалям стените на формата.
Малко пудра захар за поръсване.
Насладете се на този много ароматен и вкусен руски сладкиш - руски сладкиш с извара по рецепта на баба!