Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Руски сладкиш с извара по рецепта на баба

Руски сладкиш с извара по рецепта на баба

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Руски сладкиш с извара по рецепта на баба3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Насладете се на този много ароматен и вкусен руски сладкиш по рецепта на баба!"

Необходими Продукти

  • пшенично брашно - 300 г
  • какао - 4 или 5 с.л. за печене
  • захар - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр./8 г/
  • яйца - 1бр. (размер М)
  • краве масло - 150 г студено
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - малко за тавата
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • яйца - 3 (размер М)
  • захар - 150 г
  • краве масло - 200 г меко на стайна температура
  • извара - 500 г кварк нискомаслена
  • ванилова захар - 1 бр.
  • пудинг - крем на прах
  • пудра захар - малко за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 °C горна/долна с (конвекция: 160 °C).

Намазнете добре тавата с подвижна форма (Ø 26 см). За тестото омесете брашното, какаото на прах, захарта, бакпулвера, яйцето, маслото и солта в хомогенно тесто.

Натиснете половината от тестото в тавата с подвижно дъно, като образувате бордюр от около 3 см. Оставете останалата част от тестото настрана.

Следният съвет ще направи ръба на вашата торта перфектен. За да направите ръба по-равномерен, просто прокарайте нож по ръба и отрежете излишното и неравномерно тесто.

Откъснете парченцата от шоколадовото тесто и поставете върху крема на сладкиша.

Подготовка на крема с извара:

Разбийте яйцата със захарта и маслото. Добавете нискомаслената извара / кварк, ваниловата захар и ваниловия пудинг на прах и разбъркайте добре.

Сложете сместа върху тестото. Разкъсайте половината от тестото, което беше отделено на малки парченца, и внимателно ги поставете върху пълнежа с малки празнини.

Аз избрах да разточа и с формичка да изрежа кръгчета от шоколадовото тесто. Вие можете просто да накъсате тестото.

Печете сладкиша в предварително загрята фурна за около 60 минути. Ако е необходимо, покрийте с алуминиево фолио след 45 минути, за да не стане много тъмна.

След един час изключвам фурната. Изчаквам 5 минути и тогава вадя сладкиша с извара. Изчаквам около 1 час и свалям стените на формата.

Малко пудра захар за поръсване.

Насладете се на този много ароматен и вкусен руски сладкиш - руски сладкиш с извара по рецепта на баба!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: