Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с прясно мляко и канела

Кейк с прясно мляко и канела

Кейк с прясно мляко и канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Поканете гости и буквално се изфукайте пред тях с този домашен кейк"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбиваме олиото и захарта с миксер за 1 минута. След това добавяме яйцата и продължаваме да разбиваме.

Добавяме млякото, брашното, солта, ванилията и бакпулвера. Разбиваме до хомогенност. От тази смес отделяме 1 ч.ч. и към нея добавяме канелата.

Изсипваме бялата смес в тава, покрита с лист хартия за печене. С лъжица отгоре на различни места сипваме от канелената смес и разнасяме, за да се получи мраморен ефект.

Загряваме фурната на 150 градуса и печем в нея кейка около 50 минути.

Поръсваме готовия сладкиш с пудра захар, нарязваме на квадрати и сервираме.

Уникален Кейк с прясно мляко и канела!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: