Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Спаначена пица с моцарела без брашно

Спаначена пица с моцарела без брашно

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Спаначена пица с моцарела без брашно
Снимка: Мария Божилова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусна и ароматна спаначена пица без брашно!"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • сушен лук - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. за бифтеки, спанака и 1 ч.л. за яйцата
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 100 мл козе
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка с дръжките
  • моцарела - 100 г Пушена
  • кашкавал - 200 г Пресен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства от корените и се измива много добре.

Слага се в тенджера, без да се долива вода и се задушава под капак, докато спаднат листата.

Магданозът се измива и нарязва на ситно заедно с дръжките.

След като спанакът леко се задуши, се прибавят нарязаният магданоз, сушеният лук, подправката за бифтеки 1 ч.л., сол и олио.

Разбърква се много добре, като задушаването продължава до изпаряване на водата, която е пуснал спанакът.

След като се задуши напълно, се изважда от тенджерата и се слага да се изцеди в гевгир.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се прясно мляко, сол и подправката за бифтеки 1 ч.л.

Разбърква се много добре.

Сместа за пица без брашно се изсипва в тава върху хартия за печене.

Пече се 10 мин. в предварително загрята фурна на 200 г.

Пресният кашкавал се настъргва на ренде.

Моцарелата се нарязва на дребно.

След като блатът се изпече, отгоре се нарежда изцеденият спанак.

Върху него се слага настърганият кашкавал и нарязаната моцарела.

Пече спаначената пица 10 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Вкусна и ароматна спаначена пица без брашно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: