Начин на приготвяне
Първо приготвяме базовото тесто, като за целта пресяваме двата вида брашно 2 пъти. Прибавяме солта и царевичния грис.
В хладката вода активираме маята със захарта. След като шупне я изсипваме в кладенчето от брашно и добавяме зехтина.
Омесваме меко и еластично тесто. Обвиваме в намаслено фолио за свежо съхранение. Поставяме тестото в хладилник за 2-3 часа.
След като го извадим, го оставяме го за 1 час на стайна температура. Разделяме тестото на 4 топки. Покриваме ги с фолио и оставяме да удвоят обема си.
Набрашняваме плота с брашно и разточваме 2 пици с дебелина 1 см. Разстиламе всяка от тях в плоска тава за пица, която предварително сме напръскали със спрей мазнина. Отгоре гарнираме с домашния кетчуп и поръсваме със сушен риган.
Маслините обезкостяваме и нарязваме. Гъбите режем на шайби, а шунката на кубчета.
Подреждаме върху тестото отцедената царевица, шунката, гъбите, маслините и моцарелата. Печем в предварително загрята фурна до готовност. Аранжираме я с няколко стръкчета пресен риган.
Съвет: Не упоменавам градуси на печене и време на термична обработка, защото всеки разполага с различна печка и фурна - на вентилатор или без. Смятам, че всеки наричащ себе си хоби кулинар може да прецени кога тестото е изпечено и пицата е готова за консумация.