Начин на приготвяне
Спанакът се почиства от корените и се измива много добре.
Слага се в тенджера, без да се долива вода и се задушава под капак, докато спаднат листата.
Магданозът се измива и нарязва на ситно заедно с дръжките.
След като спанакът леко се задуши, се прибавят нарязаният магданоз, сушеният лук, подправката за бифтеки 1 ч.л., сол и олио.
Разбърква се много добре, като задушаването продължава до изпаряване на водата, която е пуснал спанакът.
След като се задуши напълно, се изважда от тенджерата и се слага да се изцеди в гевгир.
Яйцата се разбъркват на пяна.
Прибавя се прясно мляко, сол и подправката за бифтеки 1 ч.л.
Разбърква се много добре.
Сместа за пица без брашно се изсипва в тава върху хартия за печене.
Пече се 10 мин. в предварително загрята фурна на 200 г.
Пресният кашкавал се настъргва на ренде.
Моцарелата се нарязва на дребно.
След като блатът се изпече, отгоре се нарежда изцеденият спанак.
Върху него се слага настърганият кашкавал и нарязаната моцарела.
Пече спаначената пица 10 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Вкусна и ароматна спаначена пица без брашно!