Начин на приготвяне
Лукът и морковът се нарязват на малки кубчета, а картофите на по-едри.
В сгорещено олио се запържва лукът с морковът, а малко след това се добавя дафиновият лист и сол и черен пипер на вкус. Трябва да се има предвид, че зеленчуковият бульон е солен.
Прибавят се картофите и при разбъркване се запържват и те.
Налива се водата и когато заври, се прибавя и зеленчуковият бульон и измитият ориз. Оставя се на слаб огън картофената супичка до омекване на картофите и сваряване на ориза.
Когато това стане, се добавят нарязаните кисели краставички с 1/4 ч.ч. от водата им и наситненият копър.
Оставя се още няколко минути зеленчуковата супа.
След което руската супа с кисели краставички се сваля от котлона и е готова за сервиране.