Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Руска супа с кисели краставички

Руска супа с кисели краставички

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Руска супа с кисели краставички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Ако и вие като нас обичате зеленчукови супички, тази ще ви стане фаворит"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • копър
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на малки кубчета, а картофите на по-едри.

В сгорещено олио се запържва лукът с морковът, а малко след това се добавя дафиновият лист и сол и черен пипер на вкус. Трябва да се има предвид, че зеленчуковият бульон е солен.

Прибавят се картофите и при разбъркване се запържват и те.

Налива се водата и когато заври, се прибавя и зеленчуковият бульон и измитият ориз. Оставя се на слаб огън картофената супичка до омекване на картофите и сваряване на ориза.

Когато това стане, се добавят нарязаните кисели краставички с 1/4 ч.ч. от водата им и наситненият копър.

Оставя се още няколко минути зеленчуковата супа.

След което руската супа с кисели краставички се сваля от котлона и е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: