Начин на приготвяне
За тази импровизирана Гараш торта в подходящ съд чупим бисквитите на дребно, към тях прибавяме 50 г от орехите, объркваме и оставяме настрани.
В друга купа слагаме захарта и какаото и леко ги разбъркваме, да се смесят.
В друг съд на котлона слагаме млякото и маслото до разтопяване на маслото и махаме от котлона.
След това го добавяме към захарта и какаото и разбъркваме добре с лъжица. Получената смес изсипваме в натрошените бисквити, разбъркваме добре, докато изцяло бисквитите не поемат сместа.
Приготвяме ринга за печене с хартия за печене.
Изсипваме там бисквитената смес и притискаме и заглаждаме отгоре. Оставяме в хладилник за 2 часа.
След като вече е охладено, изваждаме от хладилника и приготвяме шоколадовата глазура. Слагаме в касерола 200 мл теч. сметана и 3-те шоколада на слаб огън до разтопяване на шоколадите и получаване на еднородна смес.
След като е готово, изливаме цялото съдържание върху тортата в ринга и връщаме отново в хладилника за 2 часа.
Приготвяме ленти от хартия за декорацията или фолио, изрязано по ваш избор форма.
След като глазурата е изстинала, освобождаваме бисквитената торта от ринга, слагаме лентите и наръсваме останалите орехови ядки, може кокосови стърготини или настърган шоколад.
Торта Гараш от бисквити е уникална за повод и без повод.
Коментари