Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Панирани броколи с моцарела

Панирани броколи с моцарела

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Панирани броколи с моцарела
Снимка: Evgenia
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Млечното сосче готово ли е, защото панираните броколи вече са на масата?"

Необходими Продукти

  • броколи - 450 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 50 г
  • брашно - 25 г бяло
  • царевично нишесте - 25 г
  • черен пипер
  • сол
  • моцарела - за поръсване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и задушени на пара и предварително нарязани броколи се потапят в разбитите яйца.

След което всяко резенче от броколите се овалва в сместа от галета, царевично нишесте, бяло брашно, черен пипер и сол.

Следва отново потапяне в яйцата и пак в сухата смес.

После се поставя да се пържи в нагрят тиган с олио.

Готовите панирани броколи се оставят в чиния покрита с кухненска хартия за да попие мазнината от вкусния аламинут.

Накрая се поръсват с моцарела.

Поднасят се с кисело мляко или чеснов сос.

Да Ви е сладко с тези панирани броколи с моцарела!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: