Тиква за десерт с Опорто

Тиква за десерт с Опорто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
29/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
72 мин.
Порции
3
"Сега е сезонът на тиквата, а с нея можем да направим разкошни десерти"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 бр. цигулка
  • опорто - 1 к.ч.
  • кафява захар - 2 с.л. или по вкус
  • канела - 1 бр. пръчка
  • стафиди - шепа
  • ром - 1 капачка
  • масло - малка бучка
  • анасон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата, измийте на режете в тавичка на парчета. Поръсете с кафявата захар.

Налейте виното и рома. Добавете стафидите, канелата и анасона. Разбъркайте с лъжица.

Нарежете кравето масло на малки парчета и поставете отгоре върху тиквата. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност.

С помощта на дървена лъжица разбърквайте на всеки 10-15 минути, като внимавате на не разкашкате парчетата.

Извадете, охладете и сервирайте печената тиква.

Тиквата за десерт с Опорто е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: