Начин на приготвяне
Замесете тесто от брашното, яйцето, солта и маслото, като го раздробяване с ръце да стане като трохи и след това го доомесвате до гладкост.
Слагате тестото в хладилника за около 30 мин.
През това време си правите плънката от яйцата и сиренето, което натрошавате и разбърквате добре.
Изваждате охладеното тесто от хладилника и го разделяте на топчета с големина, подходяща за вашите формички.
Аз използвах форма за мъфини, затова моите стаха малко по-големи.
Оформяте кошнички от тестото и слагате в загрята на 200 градуса фурна за 10 мин.
Изваждате кошничките и внимателно сипвате във всяка от плънката, като не я пълните догоре.
Поръсвате всяка кошничка със зрънца ким и връщате във фурната.
Печете соленките до златисто около 20-30 мин. в зависимост от големината им. Ако са по-малки, се изпичат по-бързо.
Докато са топли се топят в устата, но и студени са много вкусни.
Соленките с ким от нашето детство са готови.